23. 4. 2020

Trhy znovu obnoveny

 

Mezi vládou uvolňovanými aktivitami jsou od tohoto týdne také trhy. V Příbrami tento fakt znamená, že první trhy budeme moci navštívit ve středu 22. dubna.

 

V současné době připadají v úvahu tři místa, na kterých se trhy budou konat. Jde o náměstí 17. listopadu, kde trhovci mohou prodávat každý všední den. Na Václavském náměstí bývají stánky pravidelně ve středu a v sobotu. Na farmářské trhy jsou občané zvyklí chodit první a třetí sobotu v měsíci na Dvořákovo nábřeží. 

Od 22. dubna budou trhy pozvolna obnovovány, ovšem za upravených podmínek. „V souvislosti s nařízením vlády bude muset být dočasně omezen počet stánků. Pro další pokračování trhů žádáme o dodržování hygienických předpisů, zejména zakryté dýchací cesty a udržování odstupů nejméně 2 metry. Věříme, že se postupem času opět vrátíme k běžnému provozu. Začínáme ve středu 22. dubna na Václavském náměstí. Přijede oblíbený pan Kloubský a jeho zelinářská farma,“ zní informace ze živnostenského úřadu. 

Časté dotazy jsou, kdy se budou konat farmářské trhy. Četnost farmářských trhů na Dvořákovo nábřeží zůstává stejná jako v loňském roce, tedy vždy první a třetí sobotu v měsíci, první se tak budou konat 2. května v čase od 8 do 12 hodin. „Občanům trhy chyběly, o tom jsme se mohli přesvědčit na základě častých dotazů na jejich obnovení. V tomto okamžiku tedy můžeme říci, že farmářské trhy se budou konat opět pravidelně dle nastaveného harmonogramu,“ dodal starosta města Jan Konvalinka

Jeden termín navíc je oproti původnímu stavu vypsán na červen. V tomto měsíci se měly trhy s ohledem na běžecký závod konat pouze jednou, ale s odložením zmíněného závodu budou i v červnu trhy dvakrát, tedy 6. a 20. června. 

 

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí
eva.svehlova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
tel. č.: 318 402 240
mob.: 778 533 946 

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram